Alla valutor kommer att kopplas till Bitcoin, säger författaren Jeff Booth från morgondagens pris

5. Oktober 2020

Entreprenör och populär författare Jeff Booth har förutspått en dyster framtid för fiatvalutor, förväntar sig att de kommer att misslyckas eftersom centralbankerna fortsätter att skriva ut pengar. Förutse en oundviklig, allvarlig depression och banktillstånd, tror han att bitcoin kommer att bli världens reservvaluta och alla nationella valutor kommer att vara knutna till den.

‚Mycket sannolikt‘ Bitcoin kommer att bli reservvaluta

Författaren till ”The Morning Price: Why Deflation is the Key to an Abundant Future”, Jeff Booth, har gjort fallet att Bitcoin Billionaire kommer att bli världens reservvaluta och alla nationella valutor kommer så småningom att vara knutna till bitcoin. Booth publicerade sin bok i januari, där han redogjorde för varför vi skulle ha en ekonomisk återställning och en ny ekonomisk ram. Entreprenören grundade också det kanadabaserade teknikföretaget Builddirect, en online-marknadsplats för hushållsprodukter.

I en intervju med Cambridge House International, som publicerades förra veckan, diskuterade han den nuvarande ekonomiska situationen och varför han är mer hausse på bitcoin än någon annan tillgångsklass. Han började med att förklara konsekvenserna av vad Federal Reserve gör just nu. „All tryckning går direkt till tillgångspriser och det rånas från den större ekonomin“, beskrev han. ”Det som kommer nästa är MMT, helikopterpengar och allt annat. Och när Fed en gång förlorat sin trovärdighet är alla insatser avstängda i inflation så att statskassan i huvudsak blir Fed och skriver ut pengar och kan dela ut pengarna till [befolkningen], och då kommer du att förlora valutor över hela världen. ”

Dessutom förutspår Booth att „räntorna kommer att fortsätta att sjunka tills valutorna misslyckas“, och betonar att centralbankerna på ett konstgjort sätt håller räntorna låga. Federal Reserve lovade nyligen att hålla räntorna nära noll i flera år, efter att de meddelat ett politiskt skifte för att driva upp inflationen .

För att bevara välstånd i denna miljö diversifierar Booth och varnar för att placera all förmögenhet i en tillgångsklass

Samtidigt som han hade både guld och bitcoin i sin investeringsportfölj, bekräftade han: ”Jag är mycket mer hausse på bitcoin av olika anledningar. Jag tror att det kan vara det nya guldet … bitcoin fungerar på en nätverkseffekt. ” Den populära författaren utarbetade:

[Bitcoin] bör fortsätta växa och jag tror att en dag kommer andra valutor att kopplas till bitcoin … Jag tror att det är mycket troligt att bitcoin blir reservvalutan.

Han noterade att „Guld värderas där det är exakt samma tro att det kommer att kopplas till valutor“, och hävdar att bitcoin är en mycket bättre satsning än guld, och ännu viktigare, allas portfölj „måste“ inkludera bitcoin. Dessutom „När valutor går sönder och säkerhet blir ett problem, är portabilitet av guld verkligen svårt“, varnade han och tillade att „Portabiliteten enbart av bitcoin av säkerhetsskäl blir avgörande.“

#Bitcoin