Den amerikanske regulatoren OCC sier bankene kan holde krypto

14. Januar 2021

Fjoråret vil bli husket av en rekke årsaker, inkludert å være året da DeFi eksploderte, året da BTC slo 2017-rekorden, men også et år da nasjonale banker rundt om i verden ble seriøse om CBDC. Rushen for å lansere nasjonale stallmynt ser ikke ut til å avta i 2021, og det var derfor Treasury’s Office of the Comptroller of the Currency (OCC) tillot nasjonale banker å drive sine egne noder for DLT.

OCC tillater banker å kjøre noder og bruke DLT

I følge den nye kunngjøringen fra det amerikanske OCC står nasjonale banker fritt til å kjøre uavhengige noder for distribuerte reservertnettverk. I hovedsak uttalte OCC at bankene har lov til å bruke ny teknologi, som inkluderer INVNs, stablecoins, og til og med utfører betalinger og andre funksjoner som de har rett til, som banker.

Kunngjøringen kommer som et stort grep, spesielt nå, da fremtiden for stallmynt er ganske usikker. Selvfølgelig anbefaler OCC fortsatt ekstrem forsiktighet, siden cyberrisiko er kjent for å følge den nye teknologien.

Valutabehandler siterte noen av de tilhørende risikoene, inkludert overholdelsesrisiko, operasjonell risiko og spesielt svindel. Å bruke disse nye teknologiene krever tilstrekkelig teknologisk kompetanse for å sikre at bankene forblir trygge.

OCC fortsetter å oppmuntre bankene til å gå krypto

Den aktive valutakontrolløren, Brian Brooks, er godt kjent med krypto. Tross alt ledet han Coinbases eget juridiske team før han tiltrådte sin nye stilling i mai 2020.

Siden den gang har han vært fokusert på å produsere veiledning for å navigere i kryptoindustrien og oppmuntre og autorisere banker til å bli mer involvert i digitale mynter.

Samtidig forhindret han bankene i å avbryte tjenester til kryptosektoren.

Når det gjelder hans nyeste kunngjøringer, bemerket lobbyistgruppen kjent som Blockchain Association at OCCs brev indikerer at blockchain har samme status som andre økonomiske nettverk, som FedWire, ACH og til og med SWIFT.

#Bitcoin